Skorstensfejer – om uddannelsen

editorial

Som en skorstensfejer så lærer man om hvordan man renser og laver service på kedler, skorstene og rørsystemer. Man lærer forskellige renseteknikker som man kan gøre brug af ude på arbejdsmarkedet, samt hvordan man forhindre en brand i at opstå.

Hvis du interesserer dig for nogen af de ting, så kan det være uddannelsen for dig, en skorstensfejer kan mange ting udover at rense skorstene, læs med her i artiklen hvis du ønsker at vide mere omkring emnet. 

Skorstensfejer vester skerninge

Uddannelsen og arbejdet

En stor del af en skorstensfejers uddannelser omhandler at rådgive kunder om for eksempel et nyt fyr eller varmeanlæg, de vejleder også kunder til at lave energiforbedrende tiltag. Man kommer til at måle, kontrollere og godkende diverse varmeanlæg, skorstene og fyr om de er helt i orden. Under uddannelsen lærer man også omkring love og regler der angående de forskellige områder. De fleste skorstensfejere arbejder som en ansat hos en skorstensfejermester, eller bliver selv en skorstensfejermester.

Uddannelsen giver en grundlæggende viden omkring forskellige fyringssystemer og diverse former for brændsel, man lærer desuden også at kontrollere varmesystemer. Man lærer også omkring alle de forskellige kedler, skorstene og ventilationsanlæg som der nu findes. Du får også tilstrækkelig viden omkring lovgivningen inden for de forskellige arbejdsområder. 

En skorstensfejer varetager mange slags opgaver, såsom at male, lave beregninger, kontrollere og godkende. Man skal være dygtig med mennesker og kunne vejlede kunde med de nyeste teknikker på markedet. Sidst men ikke mindst skal man også have styr på de brandtekniske undersøgelser.

Find en skorstensfejer eller find en lærerplads

Du kan nemt finde frem til en skorstensfejer, der måske også kan sørge for at du får en lærerplads, og det kan man gøre allerede før man starter på uddannelsen, det er såfremt bare at søge på eksempelvis “Skorstensfejer i Vester Skerninge” og så vil der dukke muligheder op for dette område.