Robotplæneklipperen – hvis du vil have en sund plæne

Er du træt af tidsler i græsplænen, og gider du ikke fjerne mos og gøre ved? Så er det måske en idé at investere i en robotplæneklipper, der kan klare en del af arbejdet for dig – og som kan holde tidslerne nede.

Lyder det for godt til at være sandt? At en robot kan sørge for, at tidslerne forsvinder og mosset ligeså? Det er faktisk ikke engang løgn; det er robotplæneklipperens helt store fordel, at den kan gøre dag ud og dag ind og dermed sørger for, at der ikke er gode betingelser for hverken tidsler, mos eller andet ukrudt. 

Samtidig får du en græsplæne, der aldrig stikker af i højden, og også en tættere plæne, da græsset trives med at blive slået ofte og vil kvittere med at vokse sig tættere og kraftigere.

Kort og godt er der ikke mange gode grunde til ikke at købe en robotplæneklipper.

Kan jeg selv installere en robotplæneklipper?

Hvis du har teknisk snilde kan du som udgangspunkt sagtens selv installere din robotplæneklipper, men det kræver en vis portion hårdt arbejde at montere den kantledning, maskinen skal navigere efter.

Der følger kantledning med de fleste robotplæneklippere, og mange vælger at hæfte dem ovenpå plænen med de tilhørende pløkker, men det er ikke det kønneste syn, og du vil også opleve, at legende børn og hunde kan komme til at rive ledningen op.

Alternativet er at grave anledningen ned i jorden hele vejen rundt langs haven og bedende, men det er et omstændeligt stykke arbejde, der dog er den mest æstetiske løsning. Har du ikke mod på at kaste dig over det selv, findes der montører, som varetager arbejdet og samtidig hjælper dig med at konfigurere plæneklipperen, så den kører efter dine ønsker dag efter dag – og dermed sørger for at holde ukrudtet nede eller helt væk.