Pas på fingrene og lemmerne generelt ved arbejde på et slagteri
På et slagteri tidligere havde man jo hovedsageligt kun knive at gøre godt med, når man skulle udskære og partere kødet fra dyr samt kødhakkere, kværnere med videre, som man benyttede i hånden.
Senere blev mange af disse apparater elektriske og kunne nogle gange fungere af sig selv, så man dårligt behøvede overvåge dem, så de man kunne arbejde mere effektivt, og tingene blev lavet mere fint, selvom det stadig havde et personligt touch.
Senere som nu er der kommet mange flere anordninger til, der kræver elektricitet, kan skære gennem knogler og næsten hænger og dingler fra loftet, mens der kan ligge kværne på gulvet og lure.
Man forstår godt, at mange gyserfilm bruge en lokalitet i form af et slagteri som udgangspunkt for deres film, da det kan være et farligt sted at være, hvis man ikke kender til redskaberne.
Dog er disse film for det første overdrevne, der er mørkt, og materialerne er ofte rustne og ikke vedligeholdt – det ville aldrig gå på i hvert fald et dansk slagteri, hvor der er meget lyst, og der er strenge kvaltitetskrav, krav til hygiejnen og ikke mindst sikkerheden.
Men ser man en ferm slagter arbejde, så kan man blive imponeret over, hvordan vedkommende kan tage sig af de elektriske anordninger, mens han næsten kigger væk imens – den slags øvelse gør mester.
Dog er knivene stadig en slagters bedste ven, og mange slagtere ønsker også at bruge deres egne knive, hvis de skal tage et sted hen at partere dyr med videre.
Men man skal dog aldrig slække på sikkerheden, og man skal altid passe på sig selv.
Det kan nok ikke undgås, at man får lidt knubs og nogle skrammer, men man skulle jo nødigt få skåret en finger af eller lignende, som der ender nede i resten af kødet – og det samme gælder bare blod alene.
Dette er både for kundernes skyld, men især også for din egen skyld – så hold altid øje, beskyt dig selv og kør ikke på autopilot.