Maling af vægge og lofter – hvordan man forbereder sig
Du kan med stor sandsynlighed have faldet over artikler, der beskriver en hel del omkring det med maling af vægge og lofter i forhold til, hvad man skal købe af remedier til arbejdet, afsætte af tid i forhold til arbejdet, og hvor omfangsrigt man kan forvente, at det kommer til at dække over.
Der er også afsat en del skriveri til, hvordan man maler akavede lofte, hvordan man hjælper hinanden, afsætter planer og skemaer for, hvordan og hvornår man arbejdet med det, så man bliver færdig i god tid og ikke ender med at udskyde det uendeligt.
Den slags arbejde kræver nemlig koordinering, om det så er i forbindelse med et renoveringsarbejde, eller man skal have istandsat et helt nyt hus, man har erhvervet sig – men som sagt er der allerede skrevet en del om det.
Men ofte foregriber man i den forbindelse begivenhedernes gang, da man jo ikke alene skal kigge bagud på, hvad der skal bruges af tid på arbejdet, indkøbes af remedier eller måske først og fremmest overveje, om man skal lade erfarne og professionelle folk om at gøre det, så man kan bruge fritiden og weekenderne på noget andet, man skal også kigge udad og direkte på væggene og loftet.
Her skal man se på, hvad der allerede er i forvejen på dem: er der tapet, gammelt papir, tidligere maling; skal de pudses ned? Skal man lige undersøge, om der er skimmelsvamp? Er der andre ting, der spiller ind her.
Man kan jo have gjort sig klar nok til malerarbejdet ud fra, at man har nok udstyr og afsat tiden efter omfanget, som man ser det, men væggen og loftet kan have en helt anden “opfattelse” af det forefaldende arbejde.
Muren og loftet kan jo være skabt på en måde, som man ikke laver dem længere, så de kan være eroderet indvendigt, selvom man ikke kan se det på overfladen.
Derfor skal man måske lige tjekke efter, om man reelt sminker et lig, forstået på den måde, om loftet og væggene er klar til at blive malet efter.