Køb ikke bolig uden en god boligadvokat

Køb af bolig er en af de største og mest skelsættende beslutninger, du kan træffe i dit liv – og sædvanligvis ikke blandt de aller billigste. Når man køber fast ejendom, er det ikke usædvanligt at skulle ud og gældsætte sig for flere millioner, og samtidig er en bolighandel meget definitiv. Når først slutsedlen er skrevet under, er der ingen fortrydelsesret eller tilbagelevering – gælden står i dit navn, og det uanset hvor meget forholdene omkring din nye bolig ændrer sig, efter at du har afsluttet handelen. Det kan for eksempel være, at du opdager angreb af råd eller skimmelsvamp, et ulovligt HFI relæ, eller at der er uindfriede lån eller andre pågående sager i ejendommen, som du hæfter for. Det kan også være, at lokalplanerne foreskriver, at der skal opføres højhuse klos op og ned ad din nye bolig, eller at der skal åbne en børnehave i ejendommen – to faktorer, som kan have negativ indflydelse på din boligs værdi. Du skal ikke regne med, at ejendomsmægleren, som vil sælge dig boligen, har nogen som helst interesse i at oplyse dig om disse og lignende forhold. Hans eller hendes provision er afhængig af at få boligen solgt, og derfor vil han eller hun afholde sig fra at afsløre for mange detaljer, som kan bringe dig i tvivl vedrørende køb af boligen.

Dette er grunden til, at det godt kan betale sig at alliere sig med en dygtig og erfaren boligadvokat fra det øjeblik, man henter salgsopstillingen på ønskeboligen. En boligadvokat med mange års erfaring i branchen kan hjælpe dig med at navigere sikkert gennem boligmarkedets ukendte farvand, så du styrer klar af de værste skær og undgår at knække nakken på de mest almindelige fælder. Boligadvokaten sætter sig grundigt ind i al dokumentation vedrørende din nye bolig og sørger for, at du er behørigt informeret og vejledt vedrørende forhold, so kan påvirke din beslutning om at købe netop denne bolig. Det kan være pågående sager i ejendommen eller i foreningen, kollektivt optagede lån, eller planlagte fornyelser eller renoveringsprojekter (for eksempel udskiftning af tag eller nyt gårdanlæg), som der ikke er henlagt til og derfor skal finansieres ved at hæve fællesudgifterne. Dette kan få indflydelse på din privatøkonomi og i aller værste fald føre til, at du ikke har råd til at sidde i din nye bolig.

Hos Hviid Boligadvokater tilbyder vi advokatrådgivning og bistand over hele Danmark. Find boligadvokaten i Vejle hos Hviid Boligadvokater.