Fuglebade er en smuk udsmykning til haven!
Det er ikke alene en forkælelse for fuglene, at de har et sted, hvor de kan nette sig, vaske fjerene og lige mødes over lidt pipperi, det er også flot for en selv at kunne beskue de fugle, der samler sig, plasker rundt og hygger sig.
Er man endda en lille ornitolog, så kan man ende med at se et væld af spændende fugle her, specielt i sommermånederne, hvor det bliver varmt, så man lige kan finde sig en oase som fugl her, men det er også før fuglene er trukket sydpå for vinteren.
Der findes mange typer af sådan et fuglebad, hvor nogle er helt nede på jorden, andre har en piedestal at stå på, andre har måske endda et springvand, mens andre er en del af en større haveinstallation med vandfald med videre.
Der er dog nogle ting, man skal huske at holde øje med angående sådan en fuglebad, og det kommer vi nærmere ind på her.
Gør det bedste for dit fuglebad
Man kan sagtens have flere fuglebade i ens have, men vi holder os i dette eksempel til, at man blot har et enkelt.
Som det første skal man huske, at det skal være et naturligt fuglebad, som der eventuelt er lavet af beton, så man ikke ender med, at fuglene drikker fra noget, hvor der er aflejret noget i vandet, som kan skade dem.
Dernæst skal man også gøre det rent med jævne mellemrum, for fuglene kan godt ende med at skide og pisse i vandet.
Desuden skal man også holde øje med, om rovdyr såsom katte med videre kunne finde på at udse sig fuglebadet som en mulighed for en hurtig snack.
Nogle fugle har heller ikke godt af at møde hinanden, så der kan opstå kamp, og så er der nogle typer af fugle, som man heller ikke ønske at tiltrække for mange af, hvis de ender med at bosætte sig i ens træer og larme.
Dette må man holde øje med.