Erhvervspsykologer er også nødvendige at bruge nogle gange
Der er nogle virksomheder, der trives i bedste virke og har gjort dette længe.
Dette er ofte den slags, hvor der er få ansatte, og hvor der ikke er lange kommunikationsveje fra høj til lav.
Man har fundet en god formel til, hvordan man gør tingene, og man skal helst indordne sig efter disse bestemmelser, så man kan få tingene til at fungere ordentligt, og det opdager man også hurtigt, at det er det letteste at gøre – man kan kalde det stedets værdisæt.
Man indordner sig indunder dette; men desværre er det ikke altid, at dette er nok, hvilket man specielt ser på større steder.
Selvfølgelig er der stor forskel på arbejdsgivere og lønmodtagere, og nogle gange skal man have arbejdsmarkedets parter til at kigge nærmere i sømmene på, hvad der sker.
Det kan være alt fra fagforeninger til Arbejdstilsynet, men man skulle helst aldrig nå så langt.
Men forestil dig så et større kontorfællesskab, hvor der er mange ansatte, hurtige arbejdsgange, langt fra ledelsen til almindelig medarbejder.
Så er der også mellemledere, og man skal næsten udfylde en rapport for at komme i kontakt med disse – alt imens man skal arbejde tjept for at få dagen til at hænge sammen.
Dette kan gøre, at man ikke føler sig som en del af virksomheden som sådan, eller man bare tager sig af det niveau, man er på.
Men det kan også være på et større lederniveau, hvor man måske føler sig presset, ikke hørt af ens overordnede med videre.
Dog kan det også sagtens tænkes, at problemet er, at når alle har så travlt, så har man ikke tid til at lytte til andre eller mere specifikt lytte efter, hvad der bliver udtalt.
I så tilfælde kan det være nødvendigt med nogle mæglere eller instanser såsom erhvervspsykologer, der kan være gode til at samle brikkerne for en.