Diamantboring og en lille opklaring samt forklaring
Du kan måske undre dig over, at når du søger efter sådan noget som diamanrtboring, så dukker der faktisk danske resultater op som https://do-ma.dk/
Og som du måske har bemærket, så drejer det sig ikke om danske firmaer, der drager til udlandet for at bore efter diamanter, som man bruger til smykker; ej heller går de efter den naive tro, at man kan finde ditto diamanter i den danske undergrund.
Netop dette link handler om, at man kan leje udstyr til at bore med, hvor boringsmetoden er brugen af diamanter, som ikke er naturligt skabte, men er lavede industrielt.
For man fandt ud af i sin tid, at ikke alene tager det lang tid for diamanter at blive skabt i undergrunden, men den omformingsproces bliver også foretaget over mange, mange års tryk, som gør, at diamanterne kan modstå et stort pres fra andre mineraler.
Det er således ikke nogle smykker, der går letter i stykker – eller, smykkerne i sig selv kan måske gå i stykker i kæden, sammensætningen med videre, men selve juvelen af en diamant kan klare en del.
Dette gælder også, når man omformer den ved at skære den til, så den bliver æstetisk pæn; selvom den så kan miste lidt af sin karat, så er den stadig eftertragtet og hård.
Før i tiden gik man jo udelukkende efter at skaffe disse diamanter, fordi de var sjældne og kunne sælges til store formuer, men som industrien udviklede sig, så opdagede man også, at man kunne udnytte diamantens fordele på andre måder – man kunne bore med dem!
Men selv de mest hårdtslående diamanter kan ikke holde til at blive boret med for evigt, og det er nok ikke mange, der vil sælge den slags diamanter til, at de bevist bliver ødelagt.
Derfor fandt man også ud af med tiden, at man kunne skabe kunstige diamanter efter udtryk fra de “ægte” af slagsen, som man så kunne bore med – og det er dem, som vi bruger den dag i dag til at bore med.