Brug også det, som måltidskassen kommer i
Der har været megen snak i løbet af de sidste år med, hvordan vi undgår af forurene, og der er man blandt andet nået frem til, at man skal gå direkte til kilden med de ting, som folk forurener med, så de får mindre mellem hænderne, eller det bliver sværere at få fat i det.
Det gælder blandt andet indpakningspapir, plastikbeholdere, papirsposer, plastikposer og andet, hvor man forsøger at reducere brugen af den slags i butikker, restaurationer med videre, og så er der endda kommet lovgivning vedrørende, at det nu skal koste at få de velkendte plastikposer, når man bestiller mad udefra eller tager det med hjem.
Man har endda lavet forsøg med at lave nedbrydelig og endda spiselig emballage, men man er endnu ikke kommet helt i mål med det.
Og noget emballage skal man da have, når man får mad leveret, såsom kokkens måltidskasser – så hvad gør man med den slags bagefter?
Udnyt emballagen fra kokkens måltidskasser fuldt ud
Som udgangspunkt skal du altid huske at fjerne det hensigtsmæssigt, om du genbruger det lidt, meget eller slet ikke.
Det vil sige, at du skal sortere det som det affald, det er tiltænkt.
Men ellers kan det jo være, at du kan bruge emballagen til at pakke noget mad ind som resten til dagen efter eller lægge i køleskabet med.
Det kan måske bruges som en provisorisk madpakke, så du ikke skal bruge endnu mere emballage til at pakke maden ind med.
Så har man også de kreative typer af os, der kan finde ud af at genbruge emballagen i det uendelige, om vi bruger det til at tegne på, plante en lille køkkenhave eller noget andet.
Man behøver ikke gå helt amok med genbruget, men hvis man bare gør en lille indsats, bliver det i længden en stor indsats for vores miljø.